עוגת מוס תותים ושוקולד לבן ללא ג'לטין

רוזי אלימלך – שישלייק – עוגת מוס תותים ושוקולד לבן מהסרטים !

רוזי אלימלך מכינה עוגת מוס תותים – אז… מחר יש לאמא שלי יום הולדת. בכל שנה אני ואבא נוסעים לקונדיטוריה הקרובה לביתנו ורוכשים לפחות 4 עוגות כי אבא לא אוהב עוגות שוקולדיות ומתוקות מדי, לעומת מאיה אחותי שכל עוגה שלה היא הרעלת סוכר, גאיה, התאומה שלה, אוהבת עוגות חמצמצות ואמא אוהבת לטעום מכולן ;). נכון, כרגיל הלכנו לקונדיטוריה וקנינו מכל טוב. אבל הפעם התחשק לי להשקיע קצת יותר. כשראיתי את התותים המשגעים שאמא הביאה הביתה כבר ידעתי איזו עוגה משוגעת זו הולכת להיות 3>

מצרכים – עוגת מוס תותים ושוקולד לבן ללא ג'לטין :

לתחתית:

250 גר' ביסקוויטים

80 גר' חמאה

לשכבת מוס שוקולד לבן:

100 גר' שוקולד לבן

50 גר' חמאה

3 חלבונים

2 כפות סוכר

שמנת מתוקה

לשכבת מוס תותים:

400 גר' תותים

1/4 כוס סוכר

3 חלבונים

2 כפות סוכר

שמנת מתוקה

1 כף סוכר

מתכון – עוגת מוס תותים ושוקולד לבן ללא ג'לטין :

השלב הראשון 😦מחית תותים) נחתוך לפרוסות את התותים ונעביר את הפרוסות למחבת. נוסיף 1/4 כוס סוכר ונחמם על אש נמוכה רק עד שהסוכר יימס. לאחר שהסוכר נמס, נעביר את תערובת התותים והסוכר אל מערבל המזון ונטחן למחית. כעת, נעביר למקרר.

 נחתוך את התותים
נחתוך את התותים
נוסיף סוכר לתותים
נוסיף סוכר לתותים
נטחן את התותים
נטחן את התותים
מחית תותים
מחית תותים

השלב השני: (נכין את תחתית העוגה)- אל מערבל המזון נכניס 250 גר' ביסקוויטים ונטחן לפירורים. נמיס 80 גר' חמאה. ברגע שהחמאה מומסת נעבירה אל פירורי הביסקוויטים ונערבב היטב. נעביר את התערובת ונשטח אותה בתבנית.

נפורר ביסקוויטים במערבל המזון
נפורר ביסקוויטים במערבל המזון
נוסיף חמאה מומסת לביסקוויטים
נוסיף חמאה מומסת לביסקוויטים
נשטח בתבנית את הביסקוויטים
נשטח בתבנית את הביסקוויטים

השלב השלישי(מוס שוקולד לבן): נמיס 100 גר' שוקולד לבן עם 50 גר' חמאה בפינג'אן על אש נמוכה. נקרר את תערובת השוקולד הלבן במקרר. נקציף 3 חלבונים ו2 כפות סוכר לקצף יציב. נקפל פנימה את תערובת השוקולד הלבן שבמקרר. נקציף שמנת מתוקה ונקפל אותה לתערובת. כעת נשפוך לתבנית את מוס השוקולד הלבן ונחזיר את התבנית למקרר.

נמיס חמאה ושוקולד בפינג'אן
נמיס חמאה ושוקולד בפינג'אן
נמיס שוקולד וחמאה בפינג'אן
נמיס שוקולד וחמאה בפינג'אן
שוקולד לבן מומס
שוקולד לבן מומס
במיקסר נשים חלבונים
במיקסר נשים חלבונים
נוסיף סוכר לחלבונים
נוסיף סוכר לחלבונים
נקציף שמנת מתוקה
נקציף שמנת מתוקה
נערבב שוקולד לבן עם הקצפת מהביצים והסוכר
נערבב שוקולד לבן עם הקצפת מהביצים והסוכר
נערבב את כל מרכיבי מוס השוקולד
נערבב את כל מרכיבי מוס השוקולד
נשפוך את מוס השוקולד הלבן לתבנית
נשפוך את מוס השוקולד הלבן לתבנית

השלב הרביעי(מוס תותים): נקציף 3 חלבונים ו2 כפות סוכר לקצף יציב. נקפל פנימה את מחית התותים שהכנו בשלב הראשון. נקציף שמנת מתוקה עם כף סוכר ונקפל אותה לתערובת. כעת נשפוך את מוס התותים לתבנית ונחזיר את התבנית למקרר.

במיקסר נשים חלבונים
במיקסר נשים חלבונים
נוסיף סוכר לחלבונים
נוסיף סוכר לחלבונים
נקציף שמנת מתוקה
נקציף שמנת מתוקה
נוסיף סוכר לשמנת המתוקה
נוסיף סוכר לשמנת המתוקה
נוסיף את מחית התותים לקצפת עם הביצים והסוכר
נוסיף את מחית התותים לקצפת עם הביצים והסוכר
נאחד את כל מרכיבי מוס התותים
נאחד את כל מרכיבי מוס התותים
נניח את העוגה במקרר
נניח את העוגה במקרר

נשאיר את העוגה לכ-4 שעות או עד לילה שלם במקרר. ממליצה לקשט בתותים אדומים ויפים 🙂 בתיאבון!!

עוגת מוס תותים ומוס שוקולד לבן
עוגת מוס תותים ומוס שוקולד לבן
עוגת מוס תותים ומוס שוקולד לבן
עוגת מוס תותים ומוס שוקולד לבן

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s