קציצות מרוקאיות עם אפונה

רוזי אלימלך – קציצות בשר מרוקאיות – שישלייק

רוזי אלימלך מכינה קציצות בשר מרוקאיות : הניחוח המיוחד של הקציצות האלה הוא הניחוח של בית מרוקאי ביום שישי. אלו הקציצות הטעימות ביותר שטעמתי בחיי.

הקציצות מתאימות לאוהבי הכוסברה והתיבול המרוקאי. תודה לזיוה אהובתי על המתכון המעולה!

מצרכים – לתערובת קציצות בשר מרוקאיות  :

חצי קילו בשר טחון (אני משתמשת בבשר עגל טרי)

צרור כוסברה קצוצה גס (1 כוס)

עגבנייה גדולה קצוצה דק

2 בצלים בינוניים מגורדים

חצי כפית מלח

פלפל שחור לפי הטעם

 חצי כפית פפריקה מתוקה

קורט אגוז מוסקט מגורד

קורט קינמון

מצרכיםאפונה :

שקית אפונה בייבי עדינה קפואה

1 בצל גדול קצוץ לקוביות

1 גמבה אדומה בינונית חתוכה לרצועות

1 גמבה צהובה בינונית חתוכה לרצועות

3-4 שיני שום שלמות

3 כפות סילאן

3 כפות רוטב צ'ילי חריף

3 כפות רכז רימונים

מתכון – קציצות מרוקאיות עם אפונה :

נשים בקערה את הבשר הטחון. נוסיף לבשר כמעט את כל צרור הכוסברה:

בשר טחון עם כוסברה
בשר טחון עם כוסברה

נוסיף פלפל שחור

נוסיף פלפל שחור לתערובת הבשר
נוסיף פלפל שחור לתערובת הבשר

נוסיף פפריקה אדומה

נוסיף פפריקה אדומה לתערובת הבשר
נוסיף פפריקה אדומה לתערובת הבשר

נוסיף מלח

נוסיף מלח לתערובת הבשר
נוסיף מלח לתערובת הבשר

נוסיף בצל מגורד

נוסיף בצל מגורד לתערובת הבשר
נוסיף בצל מגורד לתערובת הבשר

נוסיף אגוז מוסקט

נוסיף אגוז מוסקט לתערובת הבשר
נוסיף אגוז מוסקט לתערובת הבשר

נוסיף קינמון

נוסיף קינמון לתערובת הבשר
נוסיף קינמון לתערובת הבשר

נוסיף עגבנייה מגורדת

נוסיף עגבנייה מגורדת לתערובת הבשר
נוסיף עגבנייה מגורדת לתערובת הבשר

נערבב היטב את תערובת הבשר

נערבב היטב את תערובת הבשר
נערבב היטב את תערובת הבשר

נקצוץ בצל

נקצוץ בצל
נקצוץ בצל

נחתוך לרצועות גמבה צהובה

נחתוך לרצועות גמבה צהובה
נחתוך לרצועות גמבה צהובה

נחתוך  לרצועות  גמבה אדומה

נחתוך לרצועות גמבה אדומה
נחתוך לרצועות גמבה אדומה

נטגן קלות את הבצל הקצוץ עד לשקיפות

נטגן קלות בצל עד לשקיפות
נטגן קלות בצל עד לשקיפות

כשהבצל שקוף, נוסיף גמבה צהובה וגמבה אדומה לתערובת, נסגור את המכסה ונשאיר על הגז עם אש נמוכה

נוסיף גמבה צהובה ואדומה לבצל המטוגן
נוסיף גמבה צהובה ואדומה לבצל המטוגן

בעזרת הידיים ניצור עיגולים מתערובת הקציצות ונשטח אותם מעט

ניצור קציצות בעזרת הידיים
ניצור קציצות בעזרת הידיים

נטגן קלות את הקציצות במעט שמן

נטגן את הקציצות
נטגן את הקציצות

נוסיף את הקציצות לסיר עם הגמבות והבצל

נוסיף את הקציצות לסיר
נוסיף את הקציצות לסיר

מעל הקציצות נוסיף את האפונה, את שיני השום ומעט כוסברה ונבשל כ-15 דק' על אש נמוכה

IMG_6102
נוסיף מעל הקציצות אפונה ושיני שום

נוסיף רכז רימונים

נוסיף רכז רימונים
נוסיף רכז רימונים

נוסיף רוטב צ'ילי חריף

נוסיף רוטב צ'ילי חריף
נוסיף רוטב צ'ילי חריף

נוסיף סילאן (ניתן להוסיף מעט מים אם לא יופיעו מספיק נוזלים)

נביא את הסיר לרתיחה. לאחר מכן נכסה את הסיר ונבשל על אש נמוכה כשעה

נוסיף סילאן
נוסיף סילאן
כשמוכן, נמזוג לצלחת הגשה
כשמוכן, נמזוג לצלחת הגשה

בתאבון!

בתיאבון ! קציצות מרוקאיות עם אפונה
בתיאבון ! קציצות מרוקאיות עם אפונה

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s