סופלה שוקולד מפנק

רוזי אלימלך – סופלה שוקולד – שישלייק

רוזי אלימלך מכינה סופלה שוקולד – לאחר המון נסיונות, הצלחתי להגיע למתכון המוצלח ביותר של סופלה שוקולד חם ומפנק. בקלי קלות מכינים קינוח מתוק ומרשים:

מצרכים לסופלה שוקולד:

חבילה וחצי שוקולד מריר (אני משתמשת בשוקולד מריר של עלית)

150 גרם חמאה

2 ביצים + 2 חלמונים

1/2 כוס סוכר

1/4 כוס קמח

אני אוהבת לקשט את הסופלה בתוספות מתוקות כמו: מרשמלו, ביסקוויט, שוקולד לבן/חלב,קוקוס, בננות, תותים …בקיצור, כל מה שמתחשק לכם באותו רגע!

מתכון לסופלה שוקולד

♦מחממים תנור ל-180 מעלות

מחממים תנור ל-180 מעלות
מחממים תנור ל-180 מעלות

♦ממיסים את השוקולד והחמאה, מוזגים לקערה ומחכים כ-3 דק' להתקררות קלה:

ממיסים את השוקולד והחמאה
ממיסים את השוקולד והחמאה

♦מוסיפים 2 ביצים ו-2 חלמונים

מוסיפים ביצים וחלמונים
מוסיפים ביצים וחלמונים

♦מוסיפים 1/2 כוס סוכר

מוסיפים 1/2 כוס סוכר
מוסיפים 1/2 כוס סוכר

♦מוסיפים 1/4 כוס קמח

מוסיפים 1/4 כוס קמח
מוסיפים 1/4 כוס קמח

♦לבחוש את התערובת- לא הרבה!! רק עד שנגיע לבלילה אחידה

לבחוש את התערובת
לבחוש את התערובת

♦נשמן את התבנית, נמזוג את הבלילה. בשלב הזה אני מקשטת בתוספות מתוקות:

נשמן את התבנית, נמזוג את הבלילה ונקשט
נשמן את התבנית, נמזוג את הבלילה ונקשט

♦נכניס את התבנית לתנור למשך 9-10 דקות. הקפידו להשגיח על הסופלה ולהוציא בזמן!!

נכניס את הסופלה לתנור
נכניס את הסופלה לתנור

♦לאחר שהוצאנו את הסופלה, נמתין כ10-15 דקות עד שיתקרר

נוציא את הסופלה מהתנור ונמתין כ-10 דקות כדי שיתקרר
נוציא את הסופלה מהתנור ונמתין כ-10 דקות כדי שיתקרר

♦נעביר את הסופלה לצלחת הגשה- ובתאבון !!! 

בתאבון !!
בתאבון !!

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s